SAM_0874.jpg
1633547
Ma
Tegnap
E hónap
Összessen
475
1063
25119
1633547

Your IP: 3.238.116.201
Server Time: 2024-07-20 07:25:40

A Föld napja alkalmából meghirdetett képzőművészeti pályázatra iskolánk diákjai nagy lelkesedéssel küldték alkotásaikat.

Az Óvjuk a Földünket témára szebbnél-szebb festmények, rajzok születtek. A felsősök számára fotó pályázatot hirdettek.A felsőseink remek fotókat készítettek a csodálatos természetről.

Díjazott tanulóink:

Kádár Martina I.2, Budai Patrik I.2,

Gavranov Ognjen III.2,

Mester Zoé III.2

Kis Kristóf IV.2

Höffler Alex IV.2

A felsősök közül :

Tombàc Boglárka VI.2, Gyuranik Viktor V.2 és Tóth Dianna V.2 valamit

Tóth Dávid VII.2

Pozsàr Dániel VIII.2

Csömöre Viola VII.2

vehette át a megérdemelt díjat.

Gratulálunk tanulóinak!

 

Iskolánk alsós tanulói június 7-én a kishegyesi Kàtai Tanyára látogattak.

A diákok sok érdekes tevékenységben vehettek részt: lovagoltak, traktoron utaztak, megfigyelhették házi állatokat, a csacsit, a lovat, a birkàt, a kecskét, gyöngytyúkot, a baromfiudvart az összes lakójaval.

Megnézheztték, hogyan készítette és sütötte régen a pék a kenyeret.

Tartalmas és élménydús nap volt.

Iskolánk 7-1. és 7-2. osztályos tanulói április 25-én részt vettek a Nagykikindai Történeti Levéltár által szervezett és a „Terra” múzeum alkalmazottaitól támogatott "A pecsétektől a pajzsokig - a nagykikindai Kiváltságos Körzet címerei" című műhelymunkán. A műhelymunka elején a Népmúzeum kiállítótermében a diákok egy rövid történelemórát hallgattak meg a nagykikindai Kiváltásgos Kerület keletkezéséről és fejlődéséről, majd a Történelmi Levéltár aulájában egy érdekes és tanulságos műhelymunkán vehettek részt, melyet két szegmensre osztottak. Az első részben a diákok, három csoportra osztva, azt a feladatot kapták, hogy emlékezetből készítsenek rajzot a Kerület egyik véletlenszerűen kiválasztott helységének a címeréről, a második részben pedig a „Terra” dolgozóinak támogatásával, 19-20. Századi pecsétek lenyomatait készítették el anyagalapban.

A műhelymunka végén kiválasztották a három legjobb címeres diákmunkát, amelyeket a levéltár berámáztat és iskolánknak ajándékozza. Az agyagban készült lenyomatok a „Terra” múzeumba kerülnek, majd feldolgozás után utóbbiakat is iskolánknak ajándékozzák A diákcsoportot Cibula-Volas Eleonóra és Csömöre Zoltán tanárok vezették.

 

A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet által kiírt „Előhívott értékek – épített örökségünk a fiatalok szemével” című fotópályázaton iskolánk diákjának, Csömöre Violának (7- 2) a képei is bejutottak azon 101 fényképet számláló képanyag közé, amelyből 2024. április 16-án, kedden 18 órai kezdettel kiállítás nyílt a zentai Kis Zsinagóga kiállítóterében. Violának két fényképe került a kiállitásra – az egyiken a nagykikindai Római Katolikus Plébánia temploma, a másikon pedig a nagykikindai Kúria épülete látható. Viola külön díjban részesült - május folyamán egynapos kiránduláson vehet részt, amelynek úti célja a középkori bácsi vár lesz.

 

cestitka_madjarski