Основна школа „Фејеш Клара” вас позива да учествујете на 4. Рецитаторском такмичењу „Сада сањам мастила у боји”.
Снимке слати до 5. марта. Финале такмичења одржаће се у суботу, 16. марта, од 15 сати.
Детаљне пропозиције такмичења прочитајте у следећем документу.

 

 

Рецитаторско такмичење - пропозиције 2023-24

 

Табела за пријаву рецитатора 2023-24

SAM_1027.jpg
1540002
Ma
Tegnap
E hónap
Összessen
68
141
499
1540002

Your IP: 3.239.9.151
Server Time: 2024-03-04 05:56:20

cestitka_madjarski

Az angol szakcsoport tagjai valamint a harmadik és negyedik osztályos tanulóink a képzelet szárnyán a baglyok világában kalandoztak, ahol futball-baglyok, boszorkány-baglyok, Mikulás-bagoly, Harry Potter- bagoly, egyszarvú bagoly, nyaraló bagoly, Lego-bagoly él, bagolypiac van és egy egész bagolyváros létezik.
Az Owlvember elnevezésű projekt keretében a diákok megmutatták, hogy képzelőerejük határtalan.
A nagykikindai Jovan Popovic Népkönyvtárban november 10-én került sor a legjobb könyv előzetesekért járó díjak átadására. A díjazottak között szerepeltek iskolánk tanulói is, akik a Művészet világa –a mozgás, hang és szavak művészete szakcsoportban Prvulović Jolić Tatjana szerbtanárnő vezetésével tevékenykednek.
A szakcsoport tagjai : Csömöre Viola, Balázs Petra, Hermann Esztefánia, Komarek Máté, Tóth Dávid, Nemes Róbert (7./2 osztályos tanulók) és Kotogán Boris (8./2 osztályos tanuló) alkották meg a Pál utcai fiúk című ifjúsági regény előzetesét, amelyben a szakzsűri véleménye szerint, kiválóan alakítottak. Egész Szerbia területéről érkeztek alkotások. Nagy öröm számunkra, hogy diákjaink előzetese a hat legjobb közé került. A dicsérő oklevél további munkára serkentette őket. Jövőre is készülni fognak az újabb megmérettetésre.
 
A mai nap számunkra azért különleges, mert több, mint 200 iskolával együtt ünnepeljük a gyermekek világnapját. Inspiráló és erőteljes üzenetet küldtünk: Tanuljunk mindannyian együtt !
Hangsúlyozni szeretnénk, hogy mennyire fontos, hogy az iskola nyitott legyen a másság elfogadására. A gyermekek világnapja emlékeztet arra, hogy közösen egy jobb és toleránsabb társadalmat teremthetünk, amelyben minden gyermek érzi, hogy szeretik, támogatják és megbecsülik.
Együtt dolgozunk azon, hogy az iskola befogadó hellyé váljon!
#ucimosvizajedno
 

 Könyvcsomag adomány

  A Magyar Nemzeti Tanács a Magyar Kormány Miniszterelnöksége Nemzetpolitikai Államtitkárságának és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásának köszönve házi olvasmányokat tartalmazó könyvcsomagot, valamint dr. Raffai Judit Népi hagyományok az általános iskolák első osztálya számára című tankönyveket adományozott az iskolánk könyvtára részére.