SAM_1096.jpg
1633550
Данас
Јуче
Овај месец
Укупно
478
1063
25122
1633550

Your IP: 3.238.116.201
Server Time: 2024-07-20 07:27:28

Представљамо наше најбоље ђаке

ДАНИЕЛ ПОЖАР,

ђак генерације ОШ „Фејеш Клара”

Даниел Пожар је најбољи ђак наше школе. Понео је титулу ђака генерације. Поред ове титуле красе га и најбоље особине - он је вредан, марљив, изузетно скроман, свестран, културан.

Даниел је наставу у школи похађао на мађарском језику. Титулу ђака генерације је добио захваљујући бројним успесима на такмичењима на којима је учествовао за време школовања. Много је поносан на свој успех из протеклих неколико година. Такмичио се из мађарског, српског, енглеског и немачког језика, физике, географије, књижевности и ликовне културе. Омиљени предмети су му математика и физика. Помоћу њих воли да решава загонетке и задатке.

Каже да му много значи то што је ђак генерације због даљег школовања. Постати ђак генерације било је тешко, јер је подразумевало доста одрицања. Слободно време ван школе је често проводио на разним секцијама, припремајући се за испите, контролне задатке, одговарања и разна такмичења.

Учествовао је на многим такмичењима од којих издваја најзначајнија.

У петом разреду је из мађарског језика имао учешћа на међународном конкурсу за књижевност на ком је освојио посебну награду за састав.

У шестом разреду је

из физике освојио прву награду на општинском и трећу награду на окружном такмичењу,

из мађарског језика освојио је прво место на општинком такмичењу и на међународном конкурсу за књижевност посебну награду за састав.

У седмом разреду је учествовао на интернационалном конкурсу „Шантићев фестивал дјеце пјесника” који се одржао у Мостару и том приликом је освојио прву награду за најлепшу дечју песму. Из српског као нематерњег језика има освојено прво место на окружном

такмичењу и четврто место на Републичком такмичењу. Из мађарског језика освојио је прво место на општинском такмичењу.

Такмичио се још из географије и из немачког језика на Wиллкоммен такмичењу.

У осмом разреду је из српског као нематерњег језика освојио прво место на окружном

такмичењу и имао врло висок број бодова и на републичком такмичењу. Учествовао је на општинским такмичењима из географије и немачког језика на Wиллкоммен такмичењу. Из немачког језика је освојио 4. место на општинском такмичењу. Из енглеског језика има освојено треће место на општинском, треће место на окружном такмичењу и учешће на републичком такмичењу.

У слободно време се бави спортом, тачније тенисом. Тренира тенис већ седам година и изузетно ужива у њему. Како каже, тенис је за њега мотивација и одржава га у доброј физичкој и психичкој форми. Док игра тенис, заборавља на све своје проблеме и обавезе и после тренинга осећа се препорођеним. Такође, воли књижевност и глуму, члан је драмске секције „Спадала”. Када је у Мостару са својом песмом добио прву награду у категорији „дечјих песмица” на интернационалном „Шантићевом фестивалу дјеце пјесника”, провео је неколико дана у том дивном граду и упознао се са многим вршњацима из свих крајева бивше Југославије.

Миран, тих, скроман, благог осмеха и бистрог погледа освајао је гемове и добијао мечеве из последње клупе - таквог ћемо га памтити!

Даниеле, била нам је част! Желимо ти срећу у даљем раду и животу!

View the embedded image gallery online at:
http://osfejesklara.edu.rs/index.php/rs/2#sigFreeId834df34a1f

 

Представљамо наше најбоље ђаке

НИКОЛИНА ПАП, добитница Вукове дипломе

Још једна ученица која се истакла својим добрим успехом је Николина Пап. Николина је добитница Вукове дипломе, бројних Доситејевих диплома, учесница је бројних такмичења, квизова и приредби. По карактеру блага, скромна, фина, изузетно културна, са широким осмехом.

Николина је током основног образовања освојила две специјалне дипломе, једну из математике, а другу из физичког васпитања. Добила је похвалнице из географије, хемије, математике, ликовне културе и за успешно представљање школе у квизовима. У квизу "5+" њен тим освојио је 2. место, а запажено је и учешће у квизу "Моја Кикинда - откријмо где живимо". Њена прва такмичења су била на међународном математичком такмичењу "Кенгур без граница".

Са четири године је почела да тренира пливање и то је трајало четири и по године, а након тога јој се јавила жеља да се бави неким тимским спортом. Одлучила је да тренира одбојку. Већ шест година тренира у "ОК Кикинда" где је развила тимски дух.

Слободно време проводи са породицом и са пријатељима. Воли да путује. Најчешће са породицом иде код фамилије у Шабац, који јој је, поред Кикинде, омиљени град.

Омиљени предмети у школи су јој хемија, математика и физичко. Школу ће памтити по пријатељима и по наставницима који су имали велику улогу у њеном одрастању.

Једна од најдражих улога у школским приредбама јој је била за Дан школе, када је имала ту част да води програм као Клара Фејеш.

Код себе воли организованост и истрајност. Воли себи да поставља високе циљеве и труди се да их достигне. Код других воли искреност и добар смисао за хумор.

Николина је, такође, завршила ОМШ "Слободан Малбашки", инструмент клавир. Учествовала је у реализацији програма манифестације "Дани лудаје" два пута и у приредби у Народном музеју поводом Осмог марта.

Жеља јој је да упише ССШ "Милош Црњански" у Кикинди, смер фармацеутски техничар. Након тога планира да упише факултет, медицински или фармацеутски смер.

У будућности себе види са успешно завршеним студијама, задовољну послом који буде обављала и са довољно времена за путовања и за дружење са драгим особама.

Срећно, драга Николина! Била нам је част да се дружимо са тобом!

View the embedded image gallery online at:
http://osfejesklara.edu.rs/index.php/rs/2#sigFreeId0c151d104e

 

Балагаш

У петак, последњег дана школе, ученици који наставу похађају на мађарском језику и њихове разредне старешине, приредили су завршну свечану приредбу у КУД-у „Еђшег”. У програму су учествовали ученици из Сајана, Руског Села и Кикинде. Ђаци сваке школе појединачно представили су себе кроз кратке рецитале, говоре, песме и једним кратким драмским игроказом.

Наставницима, родитељима и родбини су уз помоћ емотивних снимака дочарали како је текло њихово одрастање и школовање и које ће им то успомене остати у сећању.

После приредбе ученицима су уручене дипломе и награде, а затим је уследило славље.

View the embedded image gallery online at:
http://osfejesklara.edu.rs/index.php/rs/2#sigFreeId31034d8e04

 

Пријем првака

У четвртак, 13. јуна, приређен је свечани пријем наших будућих првака. Учитељице Нада Делић и Моника Мандић су са својим четвртацима приредили кратак програм за децу и родитеље првака. Директорица школе их је најпре дочекала раширених руку уз велики осмех и топле речи, а после програма првачићи су са својим учитељицама отишли у учионице да упознају свој будући радни простор и једни друге.

Добро дошли, драги прваци!

View the embedded image gallery online at:
http://osfejesklara.edu.rs/index.php/rs/2#sigFreeId3e13d63f73

 

Матурско вече

Матурско вече ученика 8. разреда ОШ „Фејеш Клара„ одржано је у уторак, 11. јуна, у ресторану Белавила.

Након што су ученици, заједно са својим учитељицама, разредним старешинама и наставницима који су дошли да их испрате, прошетали путем Светосавске улице, свечана колона на челу са директорицом школе Хермином Чемере повела је у просторије ресторана родитеље и родбину наших матураната.

Вече је почело песмом коју су осмаци припремили са наставницом музичке културе Наташом Француски, а онда је наступио најсвечанији део вечери. Пред бројном публиком директорица школе уручила је Доситејеве дипломе ученицима који су имали успеха на разним такмичењима, Вукове дипломе и награде најбољима, а затим је уручена плакета ђаку генерације - Даниелу Пожару.

Након свечаног говора, којим су се ђаци опростили од школе, отпочела је забава; родитељи су оставили своје мале матуранте и велике људе да прославе крај овог дела школовања.

 

View the embedded image gallery online at:
http://osfejesklara.edu.rs/index.php/rs/2#sigFreeId0192f21648