SAM_0699.jpg
948907
Данас
Јуче
Овај месец
Укупно
273
308
3892
948907

Your IP: 54.146.195.24
Server Time: 2018-11-14 20:37:27

Наставници и ученици Основне школе „Фејеш Клара“ већ годинама негују традицију поштовања и уважавања споменика културе од изузетног значаја у граду и ближој околини. Наставници географије, историје и српског језика редовно организују угледне часове на локацијама на којима се налазе културно-историјски споменици.

У оквиру једног таквог часа из историје и географије, ученици виших одељења су у суботу, 20. октобра, имали прилику да посете Арачу, рушевине катедрале за коју се верује да потиче из 13. века.

Како се Арача налази између Новог Милошева и Новог Бечеја, усред њива, ретко који ученик има прилику да је посети. Ђаци су на лицу места упознали историју тог изузетног културног блага. Потом су, као археолози аматери, тражили остатке грнчарије на околним њивама. На опште задовољство, сви су пронашли неке остатке из XVII века који ће их подсећати на овај несвакидашњи излет.

После обиласка Араче ученици су са својим наставницима посетили и Завичајни музеј „Котарка“ у Новом Милошеву. Ту су видели аутентичне рукотворине и покућство из XVIII века. Посебно су им се допале изложене балске хаљине. Гледајући и тумачећи фотографије ученици су се упознавали са свакодневним животом људи који су ту живели пре скоро триста година. Били су одушевљени оним што су видели, јер је само неколико њих знало да се такав музеј налази у непосредној близини нашег града. Наравно, ни фотографисање није изостало. По њиховим речима, ово је био незаборавни излет пун нових доживљаја и искустава.


View the embedded image gallery online at:
http://osfejesklara.edu.rs/index.php/rs/2#sigFreeId8a6547a0fa

Чувари природе

Учитељ Радован Степанов је са својм одељењем II/1, поставио табле (забрана гажења траве), које су израђене на часу у оквиру предмета Чувари природе.

View the embedded image gallery online at:
http://osfejesklara.edu.rs/index.php/rs/2#sigFreeId4f95a582ea

 

Дани лудаје

Ученици школе су израђивали украсне предмете које су продавали на свом штанду поводом манифестације Дани лудаје.


View the embedded image gallery online at:
http://osfejesklara.edu.rs/index.php/rs/2#sigFreeIda99f5205bb

 

 Ја имам таленат

Ученици Комарек Мате, Комарек Марио и Новак Ванеса пласирали су се у финале такмичења „Ја имам таленат“, одржаног 28.10.2018. године у КУД“Eđšeg“.

 


View the embedded image gallery online at:
http://osfejesklara.edu.rs/index.php/rs/2#sigFreeId9c2aa63ecd

 

Одржан час корелације

 Одржан је час корелације физичког васпитања са ученицима V/2 и ученицима из боравка. Наставна јединица је била скок у даљ.


View the embedded image gallery online at:
http://osfejesklara.edu.rs/index.php/rs/2#sigFreeIddff8420276

 

Посете наставника четвртом разреду

Наставник Физичког васпитања Владимир Барбуловић одржао је час у одељењима IV/1 и IV/2. Наставница Мађарског језика Виолета Момић одржала је час у одељењу IV/2.

 

View the embedded image gallery online at:
http://osfejesklara.edu.rs/index.php/rs/2#sigFreeId7da02a64f1

 

Посета вртића

Поводом Дечије недеље деца вртића Плави чуперак, Бамби, Пчелица и Наша радост посетила су нашу школу. Том приликом обишла су школу и учествовали су у радионицама које су организовале учитељице Дијана Цвејић и Сатлер Балинт Силвија са ученицима четвртогразреда.

 


View the embedded image gallery online at:
http://osfejesklara.edu.rs/index.php/rs/2#sigFreeId47fd0b541a

 

 

 

 

 

Пријем у Дечији савез  

 

Прваци су постали чланови Дечијег савеза. Том приликом им је уприличена приредба у организацији четвртих разреда.

 

 

View the embedded image gallery online at:
http://osfejesklara.edu.rs/index.php/rs/2#sigFreeIdc844970f69

 

Трка за срећније детињство

У категорији четвртих разреда-девојчице, ученица наше школе Дијана Козма, освојила је треће место. Честитамо  Дијани!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terra youth

У петак, 12.10.2018. године, у галерији "Terra" отворена је изложба дечијих радова насталих у оквиру пројекта "Inclusive art - access to culture for disadvantaged children and youth". У пројекту су учествовали ученици наше школе од другог до осмог разреда. 

 

View the embedded image gallery online at:
http://osfejesklara.edu.rs/index.php/rs/2#sigFreeId1e5320b52c

Ученици наше школе успешно су учествовали на овогодишњој манифестацији  Змајеве дечије игре. На литерарном конкурсу награђен је рад Печи Шаги Викторије (8/2), а на ликовном делу конкурса цртеж Шимон Доре (7/2).

Додели наградапретходило је отварање изложбе лутака Бранке и Млађе Веселиновић, који су дугогодишњи сарадници Змајевих дечијих игара.

Честитамо нашим ученицима!

 

View the embedded image gallery online at:
http://osfejesklara.edu.rs/index.php/rs/2#sigFreeId77603e9dfc

Први месец у школи провели смо веома садржајно. Поред наставе нашли смо времена за разне ваннаставне активности. Следеће фотографије илуструју креативну радионицу поводом Дана лудаје и шетњу до Старог језера.

View the embedded image gallery online at:
http://osfejesklara.edu.rs/index.php/rs/2#sigFreeId70f107363a