SAM_0725.jpg
1311954
Данас
Јуче
Овај месец
Укупно
161
684
12885
1311954

Your IP: 3.237.6.124
Server Time: 2021-07-24 05:35:54

Наставници и ученици наше школе 7. маја су организовали радну акцију ради припреме терена за школску зачинску баштицу. Баштица је део пројекта МАДАД 2, а ученици су изразили велику жељу да оплемене простор у којем бораве, те ће се школским двориштем, осим мириса зачинског биља, ширити и мирис цвећа. Ученичку иницијативу су подржали и пријатељи школе, а нарочито господин Роберт Немеш, који је обезбедио ђубриво и саднице, а коме овим путем захваљујемо на сарадњи и донацији. Акција ће се наставити и у наредном периоду, а вредне руке наших ученика учиниће да се поносимо нашом зеленом оазом.

View the embedded image gallery online at:
http://osfejesklara.edu.rs/index.php/rs/2#sigFreeId9630b95dca

Током протеклог периода наставнице немачког језика и српског језика и књижевности одржале су девет радионица у оквиру пројекта МАДАД 2. Радионице су биле намењене ученицима из депривираних средина и ученицима са сметњама у развоју, који наставу похађају по измењеном и прилагођеном програму. Кроз језичке радионице, игру и корелативну наставу, наставнице су са ученицима радиле на јачању језичких компетенција. Ученици су кроз различите игре, уз примену Монтесори педагогије, савладали сопствене страхове, али и оснажили своје рецептивне и продуктивне вештине. Настава се одвијала двојезично, на немачком и српском језику и захтевала је од ученика доста самосталног рада, али и међусобну подршку при извршавању нешто захтевнијих задатака. На овај начин ученици су показали напредак у учењу, понашању, али и социјалној интеракцији.

View the embedded image gallery online at:
http://osfejesklara.edu.rs/index.php/rs/2#sigFreeIdb199be6461

Поводом Васкрса, вероучитељ Никола Грујић организовао је ликовни и литерарни конкурс „У сусрет Васкрсу“ за све ученике наше школе.  Сви учесници овог конкурса су похваљени и награђени!

 

View the embedded image gallery online at:
http://osfejesklara.edu.rs/index.php/rs/2#sigFreeId46d2f00925

На конкурсу Града Кикинде „Еко снага града“, у конкуренцији од 64 фотографије, ученица четвртог разреда наше школе Виола Чемере освојила је друго место! Честитамо!

 

View the embedded image gallery online at:
http://osfejesklara.edu.rs/index.php/rs/2#sigFreeIde1db7b5d7a

На општинском такмичењу из историје одржаном 25. априла у ОШ „Јован Поповић“, ученици осмог разреда наше школе Светлана Ћулафић и Огњен Белош били су веома успешни.

Светлана је освојила прво место, док је Огњен заузео треће место. Честитамо нашим ученицима и наставници Александри Рош и желимо им пуно успеха на окружном такмичењу!