SAM_0956.jpg
1076651
Данас
Јуче
Овај месец
Укупно
45
484
4972
1076651

Your IP: 3.95.131.97
Server Time: 2019-11-14 02:13:48

Ученици Бубало Мариса, Чемере Виола и Комарек Мате својим рециталом пласирали су се у финале овогодишњег фестивала Tini csillag који је одржан 26. октобра. Ученике је припремала учитељица Хајналка Тот. Честитамо ученицима и учитељици и желимо им пуно успеха у наставку такмичења.

22.10.2019. године нашу школу су посетили оперски певач  Золтан Габор и пијаниста  Арон Сенти. Они су вишим разредима одржали један веома необичан и интересантан час музичког, где су изводили песме Барток Беле, Бардош Лајоша, Моцарта, Бетовена, Шуберта... Уз  песму, музику, разговор са ученицима, приредили су незабораван догађај свима. Организатор овог лепог догађаја био је Завод за културу војвођанских Мађара из Сенте. Гости су нам били и ученици 8/5 из ОШ „ Свети Сава“. Надамо се  даљој сарадњи.

 

 

Interaktív zeneóra

 

2019.10.22-én iskolánkba látogattak Zoltán Gábor, operaénekes és Szenti Áron, aki zongorán kisérte. Iskolánk felsős tanulóinak egy érdekes, nem megszokott zeneórát tartottak, ahol Bartók Béla, Bárdos Lajos, Mozart, Bethoven, Schubert... zeneszámait adták elő. A beszélgetés, ének, zene tartalmas időtőltésnek bizonyult  és feledhetetlenné tette ezt a délelőttöt.

E szép eseményt a zentai Vajdasági Magyar Művelődési intézet tette lehetővé. Vendégeink voltak még a Szent Száva Általános Iskola  8/5 tanulói is. Reméljük az együttműködés folytatódni fog.

View the embedded image gallery online at:
http://osfejesklara.edu.rs/index.php/rs/2#sigFreeId984e29d518

Поводом Светског дана хране, 16.октобра и октобра-месеца здраве исхране, Институт за јавно здравље Србије Др Милан Јовановић-Батут расписао је конкурс за најбоље ликовне и литерарне радове на тему "Правилна исхрана-доступна и приступачна свима, за свет без глади". На овом регионалном такмичењу, које је у нашем округу спроведено у сарадњи са Заводом за јавно здравље Кикинда, ученица наше школе, Теодора Фејеш (5-1) освојила је 2.место и њен ликовни рад ће, са осталим награђеним, бити прослеђен у Београд где ће се користити као постер за промоцију здраве исхране. Честитамо Теодори!

View the embedded image gallery online at:
http://osfejesklara.edu.rs/index.php/rs/2#sigFreeIdfbe95789d8

У периоду од 14. до 18. октобра у нашој школи обележена је Недеља програмирања (Code Week). Различите активности реализовали су ученици од петог до осмог разреда. Дружили смо се са microBit-om, mBot-om, учили основне кораке у блоковском програмирању, играли се и уживали! Недеља програмирања у нашој школи се већ традиционално обележава пету годину узастопно.

View the embedded image gallery online at:
http://osfejesklara.edu.rs/index.php/rs/2#sigFreeIda7159ff6e6

Ученици наше школе учествовали су и ове године на Трци за срећније детињство. Дијана Козма, освојила је прво место у категорији петих разреда а Вања Бугарски је освојила треће место у категорији првих разреда. Честитамо Дијани и Вањи као и свим  осталим учесницима!

View the embedded image gallery online at:
http://osfejesklara.edu.rs/index.php/rs/2#sigFreeId753ec1d603