549931_564030300297205_934144882_n.jpg
1516237
Данас
Јуче
Овај месец
Укупно
20
119
1199
1516237

Your IP: 18.205.26.39
Server Time: 2023-12-07 01:12:00
У оквиру секције, као и редовних часова енглеског језика, ученици трећег и четвртог разреда измаштали су читав један свет сова. У њему имамо сове фудбалере, сове вештице, сову Деда Мраза, сову Харија Потера, сову на летовању, лего сову, пијацу за сове, читав Совинград, сову једнорога и многе друге.
У оквиру овог пројекта названог „Owlvember”, ученици су показали да им је машта безгранична.
A nagykikindai Jovan Popovic Népkönyvtárban november 10-én került sor a legjobb könyv előzetesekért járó díjak átadására. A díjazottak között szerepeltek iskolánk tanulói is, akik a Művészet világa –a mozgás, hang és szavak művészete szakcsoportban Prvulović Jolić Tatjana szerbtanárnő vezetésével tevékenykednek.
A szakcsoport tagjai : Csömöre Viola, Balázs Petra, Hermann Esztefánia, Komarek Máté, Tóth Dávid, Nemes Róbert (7./2 osztályos tanulók) és Kotogán Boris (8./2 osztályos tanuló) alkották meg a Pál utcai fiúk című ifjúsági regény előzetesét, amelyben a szakzsűri véleménye szerint, kiválóan alakítottak. Egész Szerbia területéről érkeztek alkotások. Nagy öröm számunkra, hogy diákjaink előzetese a hat legjobb közé került. A dicsérő oklevél további munkára serkentette őket. Jövőre is készülni fognak az újabb megmérettetésre.
 
У Народној библиотеци "Јован Поповић" у Кикинди су у петак, 10. новембра, додељене награде за најбоље трејлере за књигу.
Међу награђенима нашли су се и ученици наше школе који су чланови секције "Свет уметности - уметност кроз покрет, звук и реч" коју води наставица српског језика Татјана Првуловић Јолић.
Ученици Виола Чемере, Петра Балаж, Естефанија Херман, Мате Комарек, Давид Тот и Роберт Немеш из 7-2 и Борис Котоган из 8-2 одељења чине екипу ''Мајстори глуме” који су аутори трејлера за књигу ''Дечаци Павлове улице" у ком и маестрално глуме.
Њихов рад је похваљен и нашао се међу шест најбољих међу свим пристиглим радовима из целе Србије. Како је стручни жири додељивао само прву награду у свакој од три узрасне категорије, наша похвала је велики успех и мотив да и следеће године учествујемо на конкурсу. Како смо чули од жирија, награда нам је измакла јер наш видео више личи на филм него на трејлер. Ми смо тога били свесни још у процесу стварања, али нам је толико било лепо да се дружимо, да смо снимили више сцена него што је било потребно.
Оно што је посебно интересантно везано за овај трејлер је то да су све сцене снимане из прве, није било понављања сцена. Снимано је три месеца на више локација у граду, а посебно је интересантно снимање на Старом језеру јер су сцене снимане касно увече, по мраку, док су нам друштво правили родитељи ученика.
Специјални гост у оквиру програма и члан жирија који је уручивао награде био је награђивани писац за децу Бранко Стевановић. Господина Бранка смо имали прилику да сретнемо пре почетка свечаног програма и са њим проведемо кратко али значајно време, добијемо понеке савете и књигу на поклон за школску библиотеку. Посебно значајно нам је било то што нас је упутио да се пријавимо на такмичење за најбоље филмове јер имамо квалитет.
Провели смо у библиотеци једно дивно вече, а из ње смо изашли пуних руку - са беџевима, мајицама, слаткишима и захвалницама.
Пазите, снима се даље!
A mai nap számunkra azért különleges, mert több, mint 200 iskolával együtt ünnepeljük a gyermekek világnapját. Inspiráló és erőteljes üzenetet küldtünk: Tanuljunk mindannyian együtt !
Hangsúlyozni szeretnénk, hogy mennyire fontos, hogy az iskola nyitott legyen a másság elfogadására. A gyermekek világnapja emlékeztet arra, hogy közösen egy jobb és toleránsabb társadalmat teremthetünk, amelyben minden gyermek érzi, hogy szeretik, támogatják és megbecsülik.
Együtt dolgozunk azon, hogy az iskola befogadó hellyé váljon!
#ucimosvizajedno
 

Данас је за нас посебан дан! Заједно славимо Светски дан детета!

Зато смо за ову прилику са другарима из више од 200 школа широм Србије у исто време послали снажну и инспиративну поруку: УЧИМО СВИ ЗАЈЕДНО!

На овај начин смо желели да покажемо колико је важно да школа буде отворено место које прихвата различитости и слави их. Светски дан детета нас подсећа да заједно можемо створити боље и толерантније друштво у којем се свако дете осећа вољено, подржано и уважено.

Заједно радимо на томе да школа буде инклузивно место, где су све наше различитости добродошле!

 

#ucimosvizajedno