SAM_1094.jpg
1198914
Данас
Јуче
Овај месец
Укупно
163
170
10763
1198914

Your IP: 18.210.11.249
Server Time: 2020-10-28 23:44:19

У оквиру прекограничног пројекта “Унапређење повезаности Баната – ИБЦ 2” у Основној школи “Фејеш Клара” у Кикинди у петак, 02. и понедељак, 05. октобра, организоване су радионице из области безбедности у саобраћају, са посебним нагласком на безбедност бициклиста, с обзиром да је ова категорија једна од најугроженијих. Током два дана ученици нижих и виших разреда имали су прилику да нешто више сазнају о безбедној вожњи бицикла, правилима и понашању у саобраћају, а своје вештине могли су да покажу и вожњом на полигону. За све учеснике обезбеђени су едукативни поклони, а за највештије мале бициклисте на полигону и награде. Циљ ових активности је подизање свести о важности поштовања, учења и примене саобраћајних правила и прописа, одговорно понашање и стицање вештина за управљање бициклом као активни учесници у саобраћају. Ова активност реализована је уз подршку учесника ИПА пројекта “ИБЦ 2” – Града Кикинде, Регионалног центра за друштвено – економски развој “Банат” из Зрењанина, ЈП “Путеви Србије” и румунске општине Жомбољ.

View the embedded image gallery online at:
http://osfejesklara.edu.rs/index.php/rs/2#sigFreeId14510c23b5

Колектив ОШ "Фејеш Клара" свим ученицима и родитељима жели успешну нову школску годину. Искрено се надамо да ћемо сви бити на висини задатка и да ћемо и у отежаним условима успешно реализовати наставу и остале активности које су део живота школе.

У нашој школи и овог августа је динамично. У току је реализција летњег кампа „Кларино распустилиште“. Током претходне недеље реализовано је шест радионица. Наши ученици су и овог пута показали велику креативност. Имали су прилику да се искажу путем фотографије, илустрације, моделирања у глини. Одржана је радионица о зачинском биљу као и радионице на којима смо израђивали употребне предмете помоћу игле и конца.

View the embedded image gallery online at:
http://osfejesklara.edu.rs/index.php/rs/2#sigFreeId2ee89935dd

Обавештавају се родитељи будућих првака да ће се упис и тестирање деце обављати после 1. јуна.

Поједично ћете бити обавештени о термину.

С поштовањем,

директор школе

Хермина Чемере

Поводом Међународног дана жена, у школи „Ђура Јакшић" организован је сусрет чланова ђачких парламената основних школа „Фејеш Клара", „Свети Сава" и „Ђура Јакшић".
Ученици су упознали знамените жене које су дале свој допринос у области културе, науке, образовања...
Сви учесници били су задовољни дружењем и договорено је да се слични сусрети организују и у наредном периоду.

View the embedded image gallery online at:
http://osfejesklara.edu.rs/index.php/rs/2#sigFreeIdc7363ac0f2