P1230914.jpg
1633512
Данас
Јуче
Овај месец
Укупно
440
1063
25084
1633512

Your IP: 3.238.116.201
Server Time: 2024-07-20 06:50:50

Представљамо наше најбоље ђаке

ДАНИЕЛ ПОЖАР,

ђак генерације ОШ „Фејеш Клара”

Даниел Пожар је најбољи ђак наше школе. Понео је титулу ђака генерације. Поред ове титуле красе га и најбоље особине - он је вредан, марљив, изузетно скроман, свестран, културан.

Даниел је наставу у школи похађао на мађарском језику. Титулу ђака генерације је добио захваљујући бројним успесима на такмичењима на којима је учествовао за време школовања. Много је поносан на свој успех из протеклих неколико година. Такмичио се из мађарског, српског, енглеског и немачког језика, физике, географије, књижевности и ликовне културе. Омиљени предмети су му математика и физика. Помоћу њих воли да решава загонетке и задатке.

Каже да му много значи то што је ђак генерације због даљег школовања. Постати ђак генерације било је тешко, јер је подразумевало доста одрицања. Слободно време ван школе је често проводио на разним секцијама, припремајући се за испите, контролне задатке, одговарања и разна такмичења.

Учествовао је на многим такмичењима од којих издваја најзначајнија.

У петом разреду је из мађарског језика имао учешћа на међународном конкурсу за књижевност на ком је освојио посебну награду за састав.

У шестом разреду је

из физике освојио прву награду на општинском и трећу награду на окружном такмичењу,

из мађарског језика освојио је прво место на општинком такмичењу и на међународном конкурсу за књижевност посебну награду за састав.

У седмом разреду је учествовао на интернационалном конкурсу „Шантићев фестивал дјеце пјесника” који се одржао у Мостару и том приликом је освојио прву награду за најлепшу дечју песму. Из српског као нематерњег језика има освојено прво место на окружном

такмичењу и четврто место на Републичком такмичењу. Из мађарског језика освојио је прво место на општинском такмичењу.

Такмичио се још из географије и из немачког језика на Wиллкоммен такмичењу.

У осмом разреду је из српског као нематерњег језика освојио прво место на окружном

такмичењу и имао врло висок број бодова и на републичком такмичењу. Учествовао је на општинским такмичењима из географије и немачког језика на Wиллкоммен такмичењу. Из немачког језика је освојио 4. место на општинском такмичењу. Из енглеског језика има освојено треће место на општинском, треће место на окружном такмичењу и учешће на републичком такмичењу.

У слободно време се бави спортом, тачније тенисом. Тренира тенис већ седам година и изузетно ужива у њему. Како каже, тенис је за њега мотивација и одржава га у доброј физичкој и психичкој форми. Док игра тенис, заборавља на све своје проблеме и обавезе и после тренинга осећа се препорођеним. Такође, воли књижевност и глуму, члан је драмске секције „Спадала”. Када је у Мостару са својом песмом добио прву награду у категорији „дечјих песмица” на интернационалном „Шантићевом фестивалу дјеце пјесника”, провео је неколико дана у том дивном граду и упознао се са многим вршњацима из свих крајева бивше Југославије.

Миран, тих, скроман, благог осмеха и бистрог погледа освајао је гемове и добијао мечеве из последње клупе - таквог ћемо га памтити!

Даниеле, била нам је част! Желимо ти срећу у даљем раду и животу!