SAM_1134.jpg
1593189
Данас
Јуче
Овај месец
Укупно
89
489
5251
1593189

Your IP: 3.236.143.154
Server Time: 2024-06-14 06:45:11
У суботу, 17. септембра, Основна школа „Фејеш Клараˮ, имала је прилику и задовољство да буде домаћин гостима из Жомбоља. У питању је сарадња коју је наша школа отпочела са њиховом основном школом, у оквиру које су наши ученици у јуну посетили Жомбољ и учестовали у Еко кампу.
Поучени дивним искуством које су наша деца понела из Румуније, потрудили смо се да им узвратимо гостопримство на најбољи могући начин. Посетило нас је десеторо ученика и ученица шестог и седмог разреда, заједно са њиховом наставницом.
За госте је организован дочек и пријем у просторијама наше школе. Након чега су отпочели креативну радионицу – израду предмета од глине. Заједно са гостима, и ученици наше школе су показали вештине и умеће, а направљене предмете деца су понела кући као подсетник на лепо дружење. Играле су се и музичке столице и размењивала искуства и доживљаји.
За наше госте организован је ручак, након кога су заједно са нашим наставницима обишли трг и манифестацију. Имали су прилику да пробају традиционална јела наше средине и, будући да су дошли централног дана манифестације, видели су и највеће бундеве које су ове године однеле победу у својим категоријама.
Крај нашег дружења организован је заједно за извиђачима. Деца су имала прилику да се опробају у ходу по „мајмунском мостуˮ, импровизованом адреналинском парку.
Велику захвалност дугујемо нашој градској управи, која је припремила поклоне за наше госте.
Ученици основне школе у Жомбољу напустили су наш град са лепим успоменама. Наша школа има велику жељу за наставком сарадње са нашим гостима из Румуније и верује у будуће пројекте.